Leif Dræby   < forside                    <slægten homo - menu         

 

< side 1                                                                                                Af Slægten Homo - Side 2.

 

We ar from Denmark. Jeg henvender mig med høj stemme til den sorte guide. Manden hører det ikke, ser ikke en gang uforstående på mig. Han fortsatte blot med at udbrede sig om ”Karen” og hendes fortræffeligheder – overfor et par amerikanske turister. Hun var dog fra Danmark.

Dennis Finch-Hatton,  han havde i sit våbenskjold en devise: ”Je respondeary” Jeg vil svare.

Åh, store afrikanske folk. I lange sorte menneske kæder går i netop her - langs alle veje. Smukke som det ædleste dyrebare ibenholt. I har så meget natur i jer. I har så let til glæde, til rytme. Men dog er I ofte så forhadte. Kom til os – men vi vil blot ikke have Jer i vore Herberg.

 

You ar now crosing Equator.

 

Tree-top Lodge. En unik historisk baggrund, Storbritanniens senere Dronning Elisabeth boede her ved hendes fars død. Den 6 feb. 1952.

Fred og ingen fare. Alt er sikret. Bilen standser lidt før lodgen, vi har en Black Hunter med. Og hele selskabet går med ham i spidsen, det sidste lille stykke vej hen til lodgen. Den sorte mand behøver blot at løfte sin riffel. Så flygter en flok vilde bøfler ud til alle sider.

Room 35. Det ene af to store vandhuller omkring lodgen er lige ud for vort vindue. For lidt siden var tre bøfler ved hullet for at drikke. En stor han væltede sig i mudret inde ved  bredden. Bøflerne står helt stille mens de drikker. Det ser ud som om de blot suger vandet op i sig. Jeg forventer senere at se en hel del dyr når mørket falder på.

 

De næste otte dage skal vi være seks personer i en Toyota Hi-Age. Foruden guiden Tommy. Vi er sammen med fire sorte fra USA. To kvinder, to mænd. I går – den første dag – jeg følte der var ligesom en distance mellem os og de to kvinder. Jeg havde svært ved at definerer hvad det kunne være. Men jeg fik dem gjort fortrolige med os. Så nu har vi det godt med Carol, cousin Bill. Judith og hendes mand Benjamin.

Carol. Alt, alt for overvægtig. Hvilket de er alle fire. Carol er meget åben om overvægten. I love to eat! Carol taler, taler og taler. Fortæller en masse om sin familie hjemme i Massachusetts. Judith og hendes mand er fra Illinois.

På vej til Tree-top fra Nairobi får vi mulighed for at se landskabet, byer langs med vejen. Mennesker. Børnene vinker spontant, men også de voksne vinker til os. En lille dreng kommer løbende i fuld firspring ned af en bakke for at vinke. To store elefanter kommer ud af buskene, ligesom vi ankommer til Tree-top.

> side 3.