Leif Dræby   < forside                                                 

                            < debat menu

 

 

 

 


"Er kulturspinderiet blevet til "der var en gang"?

Et nyt Kulturspinderi i Silkeborg er blevet til snik snak. Få nu købt det forhenværende Kulturspinderi, og få det igen gjort til et nutidigt og stabilt sted for den lokale billedkunst. Da bygningen jo har en helt unik placering ved siden af Jysk Musikteater og Kedelhuset, kan hele området igen blive et centrum for ånd.

Sov ikke i timen, Silkeborg byråd. Vis hvorfor vi en gang for ikke længe siden stemte jer ind i den nye fremtid for vise kvinder og mænd. Fordi I havde visioner. Fordi I havde kultur og ikke kun snik snak. Vis at I er handling. Er Kraft. Er Vilje.

Sammen vil Jysk Musikteater, Kedelhuset og Kulturspinderiet igen kunne blive områdets 3-punkt for alle skønmusers virke, der vil give Silkeborg sin nye oprejsning. Sin tabte ære tilbage. Som værende den by i Danmark der gør allermest for kunst og kultur.

Og dermed på ny ville kunne tiltrække kulturhungrende homo sapiensere fra hele landet, der når de har set og hørt, og er genrejste af gejst over alle de ud af kroppen oplevelser, de nu har fået, vil myldre fyldte af overnaturlig glæde ud til byens forretningsliv og der købe sig pukler til i vor pittoreske bys overflods-vareudvalg. For derefter, efter de alt for store indkøb, at trøstespise sig igennem mængder af kulinarisk nydelse i en af byens mange fremragende restauranter.

Det vil blive rene win-win situationer for Silkeborg. Få det nu gjort. Køb det Kulturspinderi nu. Vis rettidig omhu. Kom først til mølle, at ikke tidens tand skal få gravet et hul så dybt, at selv al byens skønneste kunst - ikke mere vil kunne formå at fylde det op igen.

Leif Dræby

"Er kulturspinderiet blevet til "der var en gang"? - Midtjyllands Avis. 19-6-18.