Leif Dræby   < forside                                            &nb sp;    

Midtjyllands Avis 10-7-2015                            < debat menu

 

 

 

Da DF svang flæskesværdet

 

Jeg VIL ikke have det menneske syn - grundlæggende at skulle hade andre befolknings grupper uanset hvilken etnicitet, religion, seksuel orientering eller hudfarve de har. Og det er ikke fordi jeg er blind overfor at der findes problemer mellem mennesker i denne verden. Det menneske syn - at vi skal kaste lort - i hovedet på hinanden bryder jeg mig ikke om. Og det fremmer intet.

Dansk Folkeparti er jo eksperter i at grave grøfter mellem danskere og indvandrere. Pia Kjærsgaard udtalte under valgkampen: ”Valgflæsk er ikke noget, man står på en tv-skærm og uddeler. Det er noget, vi spiser. ” Der er for mig ingen tvivl om hvem denne udtalelse er rettet imod. Der er i forvejen et kæmpehad fra DF´s side mod de der kommer her til landet og ikke ser ud som vi blegfede danskere. Vi ved jo alle at muslimer ikke må spise svinekød - det bliver deres helt private sag. For det rager nemlig ikke os. Lad muslimer spise det de må spise - så kan vi andre jo blot glæde os over - at VI må spise ALT hvad vi begærer - også skal gøre det så ofte vi har lyst. Det rager nemlig heller ikke andre.

Det fremmer ikke integrationen at ligge andre for had. Og det kan man jo desværre ikke beskylde DF for på nogen som helst måde - at ville fremme integrationen. Det ligger slet ikke i DF´s DNA. Det had DF har til indvandrene her i landet graver kun grøfterne dybere og dybere. Så der kommer blot endnu mere had. Ligesom man desværre heller kan ikke beskylde yderligtgående radikaliserede indvandrere for på nogen som helst måde at ville fremme integration.

Jeg er som sagt ikke blind for at der er problemer omkring integration her i landet. Men vi skal alle generelt - enten man nu er etnisk dansker - eller etnisk muslim, for den sags skyld. Ikke - kaste noget ud i befolkningen - der kun har et eneste formål - nemlig at ville skabe had. Tryk avler modtryk. Det er det vi vil komme til at erfare - og allerede gør det i dag. Holdninger til og foragt for hvad nogen spiser, hvordan nogen lever eller indretter sig, findes i alle befolkninger. Det er jo ikke kun holdninger danskere har– det har muslimer også. Det er udbredt i alle folkeslag over hele verden.

Og det er det der med foragt og had – det skal vi ALLE holde op med. Det er en meget meget dårlig ting. Uanset hvilken etnicitet man har. Ingen skal gå og grave grøfter eller ligge nogen for had - er der ikke noget med at man "skal lade tusind blomster blomstre" Jeg synes Danmark er et vidunderligt land - og grøftekantens blomster noget af det smukkeste vi har.

Leif Dræby