Leif Dræby   < forside                                            &nb sp;    

Midtjyllands Avis 16-4-2015                            < debat menu

 

 

 

Dødsstraf

 

Fornylig er der foretaget en undersøgelse der viste at 20% af Danmarks befolkning går ind for dødsstraf. Det er mest udpræget i det borgerlige Danmark. Hvor generelt - 30 % af vælgerskarerne - går ind for dødsstraf. Allerværst står det til hos vælgere i Dansk Folkeparti, hvor procenten er 36. Det er en modbydelig tendens, og en modbydelig tanke. At der findes så megen ondskab og had i mellem mennesker.
Skulle man finde belæg for at dødsstraf skulle mindske f. eks. kriminalitet, mord, pædofili. Så findes der ingen trøst at finde i lande hvor man praktisere dødsstraf. Hvis det er det man baserer sine holdninger på. Hvordan er det for eksempel i USA - ”Guds eget land”. Hvor flere stater stadig praktiserer dødsstraf. Generelt - har USA ifølge internationale undersøgelser, dobbelt så mange mord målt pr. indbygger som i den øvrige vestlige verden.
Ja, men så kan det ikke være den samme gud de har i det land, som den gud jeg har hørt om. Der jo netop ikke går ind for dødsstraf. Men siger - at du skal elske din næste som dig selv. Og – du ikke må slå ihjel. Giver det os ret til at slå dem ihjel der har slået andre ihjel. Nej. Dødsstraf fører efter min mening, og det jeg ser omkring mig. Kun til forråelse – og til manglende respekt for mennesket – for liv.
Fik vi ikke nok af de mord den tyske besættelsesmagt udførte mod frihedselskende danskere under anden verdenskrig. Skal vi være lige sådan. Hver med til ikke at sprede had, for det er det sådan en holdning til dødsstraf fører til. Hver med til at sprede glæde, forsoning - og medmenneskelighed. Had – det har vi rigeligt af - medvirk ikke til at vi får mere.

Leif Dræby