Leif Dræby   < forside                                                 

Midtjyllands Avis 15-8-2014                                < debat menu

 

 

 

Ondskabens akser

DR1 sendte d. 11-8. Sommer Horisont: ”Den store russiske homojagt”.

Det kan være farligt at være homoseksuel. Som det jo med al tydelig grusomhed fremgik af udsendelsen i DR. Og det er det jo ikke alene i Rusland. Hvor afstumpethed overfor dette at være anderledes, og i det her tilfælde homoseksuel. Har fundet grobund i store dele af den almindelige russiske befolkning.

Men også i den russiske top - bæres der jo ved til noget, der for mig utrolig meget giver mindelser om nazisternes racepolitik der jo ikke var indsnævret til kun at omfatte jøder. Udover at 6 millioner jøder blev dræbt, blev hundrede tusindvis af sigøjnere forfulgt og myrdet. Ikke-ariske befolknings grupper, russere og slaver. Homoseksuelle. Jehovas Vidner, "asociale" kronisk kriminelle. Intellektuelle. Over 200.000 fysisk og mentalt handicappede tyskere blev forfulgt og myrdet.

Men det er jo ikke kun i Rusland der i dag finder overgreb sted mod det - der er anderledes. Homoseksuelle forfølges også i mange andre lande. I Iran er der siden den islamiske republik blev etableret i 1979 blevet henrettet ca. 4000 homoseksuelle. Det sker oftest ved hængning eller de bliver knust mod en stenmur.

I Uganda – lever homoseksuelle i en konstant fare for at blive forfulgt og overfaldet. I medier offentliggør de navne, og opfordrer befolkningen til at slå dem ihjel. Parlamentet har vedtaget en lov for homoseksualitet, der betyder at homoseksuelle kan straffes med fængsel op til livstid for gentagne tilfælde.

Selv - kristne - præster. I Rusland og Uganda fordømmer de homoseksuelle. Jamen hvor er deres menneskekærlighed dog røget hen.

For mig at se - kan vi mennesker meget let være på vej hen i mod en fascisme rettet imod individets ret til frihed.

Derfor må vi alle - være med til at ændre vort syn på mennesker der på en eller anden måde kunne være anderledes, og ikke falde i den grøft der giver næring til det menneskesyn – der ligger så langt fra at være humanist – så langt fra at være menneskekærlig. Som vi jo, i hvert fald i vor del af verden, meget meget gerne skulle være opdraget til at være. Så lad os begynde med os selv! Lad det brede sig. Appellerer til de positive kræfter - der jo må kunne findes i de lande, hvor menneskerettigheder trædes under fode. At vi fordømmer overgreb.

 

Leif Dræby