Leif Dræby   < forside                                                 

Midtjyllands Avis 20-9-2013                                  < debat menu

 

 

 

Nu må udflytningen af danske arbejdspladser stoppe.


Udflytningen af danske arbejdspladser, er jo ikke noget nyt fænomen. Den har stået på i årtier. Kan aktionærerne ikke få stoppet nok ned i deres umættelige lommer. Uden tanke for hvad der er samfundsansvarligt. Hver gang vi får nedlagt en dansk arbejdsplads, hver gang vi ikke - køber danske produkter.

Og det gør det jo ikke nemmere at undgå dette, når det næsten er umuligt at se på en vare om den er produceret i Danmark eller ej.

Hver gang vi på grund af ussel mammon, nedlægger arbejdspladser herhjemme, køber udenlandsk. Selvom et dansk produkt kunne være ligeså godt, måske endog bedre – graver vi en grav for os selv.

Der er ikke noget at sige til at 60 procent af de 6000 slagteriarbejdere hos Danish Crown, sagde nej til at gå 1000, kr. ned i løn om måneden. De har lært så meget af, når deres kolleger på andre arbejdspladser, tidligere har gået med til sådanne påtvungne aftaler. At så lukker arbejdspladsen med stor sandsynlighed alligevel. De ved at de med stor sandsynlighed bliver røvrendt. Hvordan kan en ganske almindelig lønmodtager, se på at en bankdirektør får et gyldent håndtryk på 23 millioner. At det flyder med mælk og forgyldt honning her i landet. Uden at kunne blive forarget.

               

               Landsbillede for Pegasusser. 1997.                      Silkeborg Kommune.

Er der for øvrigt nogen der går og tænker på hvad vi udsætter de stakkels forsvarsløse grise for. Skal de virkelig udsættes for at blive transporteret under KZ fange lignende forhold flere hundrede kilometer til et andet land for at kunne blive slagtet. Så vi stadig kan spise vores stegte flæsk med persillesovs med stor fornøjelse, når vi tænker på dette. Nej.

Hvordan kan man så forvente at en ganske almindelig slagteriarbejder skulle gå ned i løn for at kunne bevare sin arbejdsplads. Hvis han ingen garanti har for at den vil bestå alligevel. Hvordan vil man kunne forvente at han/hun skal gå ned i løn, hvis ikke også aktionærerne er villige til at gå ned i deres afkast. Til at de - løber risikoer, for at bevare produktionen i Danmark.

Rigtig mange danske erhvervsledere er jo utroligt gode og kreative til udvikle, finde på nyt, eksporterer. Tænk på inden der udflyttes, kan det betale sig. Det viser sig jo ofte at det bedst kunne have betalt sig at beholde virksomheden i Danmark. Det kan meget nemt vise sig at være en meget meget dårlig ide´! Man graver en grav, ikke kun for sig selv. Men i høj grad også for samfundet.

 

Leif Dræby