Leif Dræby   < forside                      <baggrund          

 

 

 

 

 

Leif Dræbys udstilling ”Slægters spor” d. 3. -30. november 2006

Kradser gennem overfladen

Leif Dræby er på banen med sin nye udstilling ”Slægters Spor – dialogiske bagstræb”, hvor han denne omgang kradser sin vej gennem den menneskelige overflade med omkring 20 nye malerier i miniformat og et styrende nyt storformat værk malet ”Til de gale”.

Malerierne over "Slægters spor" er en måde jeg reflekterer over mennesker, jeg har mødt gennem tiden. Hvordan maler personerne sig i mit fysiske udtryk og hvilke indtryk former sig i mig som menneske?” siger kunstneren, der oversat beskriver, hvorledes han atter formår at kradse gennem overfladen.

Og overfladen er netop styrende i hans malerier; den får ikke lov at bestå. Med sikre strøg ridser han sig gennem den og sikrer sig, at selv de inderste ridser viser sig for beskueren.

Leif Dræby kradser frem helt ind til jord er nået. En af styrkerne ved denne kunstner er, at han er jordbunden og formår at skabe det frem i sine værker.
Som beskuer kan man blive skræmt og samtidig fascineret, når genkendelsens element helt og ganske sikkert fremdrives.

Dræby er medlem af BKF og har deltaget på adskillige udstillinger, senest på Muzeum Historii Miasta, Lodz i Polen 2006 og er netop nu også aktuel med plakat til ”Sidste breve fra Stalingrad” af Gerz Feigenberg.

Digteren Simon Grotian, der var indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 2005, har skrevet forord i digtform til denne udstilling.

Vil du genkendes, og tør du genkende, hvorledes ethvert menneske, du møder på din vej i livet, er med til at forme dig som person, så kør en tur i slægternes spor på Leif Dræbys udstilling ”Slægters spor” d. 3. -30. november 2006 hos Galleri Molina, Vesterbrogade 125, 1650 København V. Der er fernisering på åbningsdagen fra kl. 14-20.

Galleri Molina, Vesterbrogade 125,

1650 København, V. Tlf. 61 83 76 18

Åbningstider tirsdag til fredag K. 12 – 17.

Weekender efter aftale. Mandag lukket

Af Ann Christine Foverskov

redaktør på KunstbaZaren.dk