Leif Dræby   < forside                                   <baggrund          

 

Interview               Helene Segalt  -  2002

 

Dette er et interview af Leif Dræby født i 1940 og opvokset i Silkeborg. Interviewet skal skildre, hvordan han oplevede sin barndom, specielt hvordan de tidlige børneår var ( ca. 0 – 10 år ). Under hvilke vilkår  var han barn? Hvem stod han i forhold til; forældre, søskende og andre ? Hvilken familie kom han fra og hvad betød det for hans opvækst ?

 

 

Livshistorie

 

Det var med glæde, at jeg modtog denne opgave, for jeg er opvokset med en far der er en ivrig fortæller. Det være sig både hans egen livshistorier, eller når vi er på tur i det ganske land og får Danmarks historien serveret som kilometrene svinder bag os. Det var som at komme med en helt speciel gave, at spørge om han havde lyst til at fortælle, vi vidste begge at nu skulle vi have en hyggelig time, i selskab med noget der ville betyde meget for os begge.

 

På Horsensvej, den vej der i dag går fra Silkeborg mod Horsens, lå der dengang i 1940 et hus og  lige der,  midt på den vej vi i dag kører,  er min far født. Det har jo altid vagt stor begejstring for hele min familie, når turen gik ad denne vej, fordi vi alle jublede, lige når vi ramte det rette sted ;” heeeer er far født”.    

                                                           

 

 

 

<Baggrund                                                                                                                            side2>